Защо живеем в държава с прекрасни природни дадености и  огромни

...
Защо живеем в държава с прекрасни природни дадености и  огромни
Коментари Харесай

Всички гледат Фермата, а на полето работят само ромите

Защо живеем в страна с прелестни естествени дадености и  огромни обичаи в земеделието, а ядем некачествени храни от целия свят? Отговора търсят земеделският съветник Красимир Кумчев и двукратната участничка в риалити формата „ Фермата ” Нина Гъдева в епизод 9 на „ Марица Подкаст ”.



Мнението на пловдивчанката Нина Гъдева е, че за хората е доста по-лесно да гледат какво се случва в една плантация по тв приемника, в сравнение с да отидат на село и да развиват земеделие, тъй като работата на полето е сложна и неблагодарна. Според нея в България царува корупция, която удря и земеделието. Това е демотивиращо за младежите, които се пробват да изкарват прехраната си у нас.

Аграрният експерт Красимир Кумчев прибавя, че в българското земеделие няма сложени стратегически цели, а единственият приоритет е усвояването и кражбите на евросредства. Той счита, че никой не желае да работи на полето, защото в аграрния бранш всичко е сбъркано, като се стартира от тактиката и се стигне до метода на систематизиране на дотациите. Красимир Кумчев твърди, че България разполага с неповторими естествени дадености, само че все пак е принудена да внася плодове, зеленчуци и други съществени храни.

Лошото ръководство на бранша ни трансформира в продоволствено подвластна страна, счита Кумчев. В резултат приходите в земеделието са ниски, фермите не са конкурентни на европейския пазар, а на полето работят единствено роми, без които няма да можем да приберем и дребното продукция, която произвеждаме.

Слушайте и гледайте епизод 9 на „ Марица Подкаст ” от 19 часа днес на уеб страницата, на страницата на и в каналите на медията в ,  и . 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР